vrijdag, november 13, 2009

Siciliaanse mosselen ....
Het was weer maanden geleden, dat we mosselen hebben gegeten. Maar vandaag was het zover. Niet gewoon gekookt (dat is ook wel lekker), maar op Siciliaanse wijze. Heb ik ooit eens meegekregen van een kookprogramma uit Italie. Het recept ? Hier komt het.
Twee kilo mosselen kopen en wassen. In een hapjespan of wok een flinke scheut olijfolie heet maken met drie gesnipperde knoflooktenen, wat sambal of een fijn gesneden pepertje. De helft van de mosselen erin en twee tot drie minuten al roerend bakken. Daarna een kwart glas witte wijn erbij, vers gemalen peper en flink wat fijn gesneden peterselie. Deksel erop en vier minuten laten doorkoken. Alles in een dekschaal doen, op tafel zetten en je kunt beginnen. Het lekkerste is stokbrood erbij. Dat kun je dan in het kookvocht "soppen". Maar friet is ook lekker. Als de schaal leeg is, kun je de andere helft van de mosselen op dezelfde wijze klaarmaken. De fles witte wijn was natuurlijk niet leeg door die kwart glaasjes bij de mosselen. Dus de rest maar lekker opdrinken . Heerlijk en snel klaar.
Posted by Picasa