dinsdag, augustus 12, 2008


Dat we dat nog mogen meemaken ........

Als het allemaal gaat gebeuren wat is afgesproken, gaan Wies en ik komend wekend meespelen in een productie op de theaterboulevard in den Bosch. Een aantal leden van het operakoor zijn uitgenodigd om de koorscenes te spelen en te zingen in de productie Kamp Jesus van een jonge acteurscollectief Wunderbaum.

Het is een modern stuk en in het programma staat de volgende omschrijving "Het jonge acteurscollectief Wunderbaum onderzoekt met lichte ironie hoe het geloof oprechte hoop kan bieden in tijden van verwarring. Kamp Jezus toont de wereld door de ogen van de Nieuwe Gelovigen. Het Christendom heeft immers de terugkeer ingezet. Waar schuilt de kracht van het geloof, waar begint de karikatuur? De schouwburg is hun gebeds- en vieringsruimte, hun theatrale kathedraal. Het pijporgel wordt vervangen door een hammond, synths, gitaren en drums. Er klinken beats en koorgezangen. Het Nederlands/Vlaamse acteurscollectief Wunderbaum is een satelliet van NT Gent en het productiehuis van Schouwburg Rotterdam. Kamp Jezus, hun eerste grote zaalproductie, is geselecteerd voor het Theaterfestival (TF) als een van de beste producties van het afgelopen theaterseizoen. Uit het juryrapport: “Kamp Jezus is sterk geacteerd en biedt visueel goed en divers vormgegeven theater: eerlijk met een sympathieke knipoog. (...) Een niet onbelangrijke voorstelling in dit tijdsgewricht waarin religie kritisch wordt onderzocht zonder geloof te bekritiseren.

We zijn zeer benieuwd, want als je de trailer van het stuk http://nl.youtube.com/watch?v=SwO7zOvveY0 bekijkt, dan staat ons heel wat te wachten. Het wordt op vrijdag en zaterdag om 20.30 uur gespeeld in de grote zaal van de Verkadefabriek in den Bosch.